Πλεονεκτήματα Υπέρυθρης Θέρμανσης

Πλεονεκτήματα Υπέρυθρης Θέρμανσης

• Απόλυτη αυτονομία θέρμανσης σε κάθε χώρο του σπιτιού σας.

 

• Χαμηλότερο κόστος κτήσης από τη συμβατική θέρμανση (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, A/C).

 

• Δεν χρειάζονται πρόσθετες εργασίες (μερεμέτια, εμφανείς σωλήνες θέρμανσης).

 

• Οικονομία χώρου. Δεν χρειάζεται χώρος για λεβητοστάσιο και δεξαμενή πετρελαίου και αφήνει ελεύθερους τους τοίχους για χαμηλά έπιπλα.

 

• Υγιεινή θέρμανση, στεγνώνει την υγρασία από τους τοίχους (προστατεύει το κτίριο από την διάβρωση και είναι ευεργετικό για την υγεία των ανθρώπων, καρδιακά, αρθρίτιδες κλπ.).

 

• Μεγάλη οικονομία λόγω μηδενικού κόστους ετήσιας συντήρησης και χαμηλότερης κατανάλωσης από τον συμβατικό τρόπο θέρμανσης το λιγότερο κατά 50% και από το Α/C  κατά 80%.

 

 Επίσης αν χρησιμοποιηθεί ως συμπληρωματική θέρμανση επιτυγχάνεται μεγάλη οικονομία στην συμβατική θέρμανση (πετρέλαιο ή φυσικό αέριο).

 

• Δεν δημιουργεί ρεύματα αέρα μέσα στο σπίτι, αποτρέποντας την κυκλοφορία σκόνης και την έλλειψη αίσθησης κρύου (λόγω ρευμάτων ψυχρού - θερμού αέρα), καθώς και βακτηριδίων - ιών που μεταφέρονται με τον αέρα. Ιδιαίτερα ευεργετικό για ευπαθείς ομάδες, όπως ηλικιωμένοι, παιδιά, φιλάσθενα άτομα κλπ.

 

Σχεδιασμό που θυμίζει έργο τέχνης.

 

Τριετής εγγύηση - απεριόριστη διάρκεια ζωής.

 

• Με τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων καλύπτεται το 100% του κόστους θέρμανσης (επένδυση - έσοδο).

 

Σας γνωρίζουμε ότι η υπέρυθρη θέρμανση χρησιμοποιείται ήδη εδώ και δύο δεκαετίες σε χώρες με πολύ κρύο και υγρασία όπως Τσεχία, Γερμανία, Αυστρία, Καναδά κλπ. ως κύρια θέρμανση  και διαθέτει περίπου 2.000.000 θερμαντικά σώματα κάθε χρόνο στην παγκόσμια αγορά.

 

Η αναγνώριση και ανάπτυξη της ακτινοβολούμενης θερμότητας στον τομέα της υγείας:

 

Ο πρώτος, που κατασκεύασε την καμπίνα υπέρυθρης θέρμανσης, ήταν ο Δρ. Tadishi Ishikawa το 1967 στην Ιαπωνία. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιήθηκε καταρχήν από τους γιατρούς και δόθηκε στο κοινό το 1981. Από τότε χρησιμοποιείται επιτυχώς στον ιδιωτικό τομέα καθώς και από γιατρούς, θεραπευτές, κέντρα θεραπείας και αποκατάστασης καθώς και κλινικές. Η υπέρυθρη θερμότητα αποτελεί βασικό υποστηρικτικό μέσο για τις μεθόδους θεραπείας. Ακόμα και στις θερμοκοιτίδες, για να ζεσταίνουν τα νεογέννητα, θα χρησιμοποιηθούν συστήματα υπέρυθρης θερμότητας

 

Με δεδομένο τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν και εκπέμπουν τη θερμότητα τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης, παρουσιάζονται τα παρακάτω ενεργειακά πλεονεκτήματα:

 

• Μικρά φορτία ενέργειας για τη θέρμανση του χώρου.

 

Σε αντίθεση με τα κλιματιστικά, τα αερόθερμα και τα καλοριφέρ, τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης ζεσταίνουν απευθείας τα δομικά στοιχεία του χώρου και τους ανθρώπους, χωρίς απώλειες για τη θέρμανση του ενδιάμεσου αέρα. Τα συμβατικά μέσα θέρμανσης χρειάζεται να λειτουργήσουν πολλές περισσότερες ώρες από τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης προκειμένου να επιτύχουν - μάλιστα - υποδεέστερα αποτελέσματα ως προς τη θέρμανση του χώρου.

 

• Διατήρηση της θερμότητας ακόμη και μετά από αερισμό του χώρου.

 

Τα θερμαντικά μέσα που βασίζονται στην κυκλοφορία ρευμάτων θερμού αέρα έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα. Με του που θα ανοίξετε τα παράθυρά σας, ο θερμός αέρας του χώρου θα χαθεί άμεσα και θα χρειαστεί πολλή ώρα μέχρι ο χώρος σας να επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα θερμοκρασίας. Στο μεταξύ, όλη η ενέργεια που καταναλώσατε θα πάει χαμένη. Αντίθετα, η Υπέρυθρη Θερμότητα απορροφάται από τα δομικά στοιχεία του χώρου και παραμένει σε αυτά, χωρίς να επηρεάζεται από τον αέρα του χώρου. Ακόμη κι αν ανοίξετε τα παράθυρα, μόλις τα κλείσετε ο χώρος θα επανέλθει στα ίδια επίπεδα θερμικής άνεσης.

 

• Μεγιστοποίηση μόνωσης από την αφύγρανση των τοίχων.

 

Η υγρασία είναι καλός αγωγός της θερμότητας και άρα ένας υγρός τοίχος μεταφέρει την εσωτερική θερμότητα προς το εξωτερικό περιβάλλον, προκαλώντας άμεσες απώλειες. Μεταδίδοντας τη θερμότητα απευθείας στους τοίχους και τα υπόλοιπα στερεά σώματα του χώρου, η Υπέρυθρη Θέρμανση στεγνώνει την υγρασία βαθιά μέσα στα υλικά, με αποτέλεσμα τη σταθεροποίηση της θερμότητας και τη σαφώς μικρότερη κατανάλωση ενέργειας για τη διατήρησή της.


 

Χρειάζονται συντήρηση;

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτήν την κατηγορία.